eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Zapiekanka z cukinii, kalafiora i kurczaka

data dodania: 2011-08-21 15:34
autor: yobada
źródło: yobada.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 3 cukinie, 1 cebula
  • 2 piersi z kurczaka, 1 kalafior
  • 300 g pieczarek, 200 g startego żółtego sera, sól, pieprz..

   Kalafiora dzielimy na różyczki. Obgotowujemy w osolonej wodzie przez 5-7 minut.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w ćwiartki. Podsmażamy na łyżce masła razem z drobno posiekaną cebulą. Osobno podsmażamy piersi kurczaka pokrojone w kostkę, posypane solą i pieprzem. Grzyby łączymy z kawałkami kurczaka. Odstawiamy.
Cukinię kroimy w talarki. Posypujemy solą i pieprzem. Podsmażamy na grillu, przez ok. 2 minuty z każdej strony.
W żaroodpornym naczyniu układamy warstwę z połowy grillowanej cukinii. Następnie wykładamy kalafior, kurczaka podsmażonego z pieczarkami. Wierzch pokrywamy drugą warstwą cukinii. Posypujemy startym serem.
Zapiekamy w temperaturze ok. 180 stopni przez kwadrans.
Gotowe!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.