eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Wigilijna zupa rybna

data dodania: 2010-12-23 13:46
autor: janek
Średnia ocena potrawy:
  • 4.75 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • ryba
  • włoszczyzna
  • ziele angielskie
  • goździki
  • cytryna
  • miód
  • białe wino

   Przepis na szybką, postną i smaczną zupę na wigilijny stół (poza Świętami polecam również spróbować)

Potrzebujemy ok 30-40dkg ryby: nasolić i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Najlepiej gdyby to była ryba słodkowodna, np. karp. Nie wyrzucamy głowy karpia- proszę wrzucić do gotującego się wywaru z włoszczyzny na ok. pół godziny po czym usunąć. W wywarze powinny się również znaleźć : kilka ziaren ziela angielskiego, kilka goździków, sól i pieprz do smaku.
Pozostałe części ryby wrzucamy na ok 10 minut i wyjmujemy: oczyszczamy mięso z ości i skóry.
Do wywaru dodać łyżkę miodu i wciskamy połówkę cytryny, dorzucamy rybę. Dodajemy pół szklanki wina. Podgrzewamy ale już nie gotujemy.
Zupa ma być wodnista, postna. Smacznego!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.