eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Karkówka z Piekarnika

data dodania: 2011-08-20 09:27
autor: evita0007
źródło: evita0007.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1 kg. karkówka bez kości, 5 ząbków czosnku
  • 2-3 łyżki oliwy
  • przyprawa do mięsa wieprzowego (wg.uznania)
  • przyprawa do karkówki (wg.uznania), papryka w proszku czerwona
  • sól, pieprz, nici do związania

   Ja zrobiłam tak: Karkówkę umyłam,osuszyłam ręcznikiem papierowym. Obrałam czosnek pokroiłam go w słupki. W mięsku porobiłam dziurki nożem i w te otwory powkładałam czosnek. Potem w miseczce zrobiłam z oliwy i przypraw taką papkę ;) Następnie tą papkę wtarłam porządnie w karkówkę,związałam nićmi,zawinęłam w złotko i wstawiłam do lodówki na 2 dni. Po tym czasie ja wyjęłam przełożyłam do naczynia żaroodpornego (na spód dałam 1 łyżkę oleju,rozsmarowałam) Rozgrzałam piekarnik do 180*C i piekłam karkówkę na środkowej półce bez przykrycia 1 godzinę, od czasu do czasu przekręcając ją. Po godzinie włączyłam termoobieg i podpiekałam ją jeszcze 15 minut.I gotowa. Idealna Soczysta Karkóweczka do obiadu jak i również na zimno do pieczywa ;)

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.