eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Filet z indyka faszerowany pieczarkami

data dodania: 2010-11-13 17:11
autor: babciakrysia
Średnia ocena potrawy:
  • 4.875 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1 i 1/4 kg fileta z piersi indyka
  • sól, pieprz, sok z 1 cytryny
  • 1 płaska łyżeczka suszonej szałwii
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 20 dkg małych pieczarek
  • 15 dkg żółtego sera
  • 1 jajko
  • 2 lyżki tartej bułki
  • 2 łyżki oliwy

   Mięso opłukać, osuszyć, wyciąć głęboką i szeroką kieszeń. Od wewnątrz natrzeć solą, pieprzem i szałwią, skropić sokiem z cytryny. Odłożyć. Pieczarki oczyścić, pokroić w drobną kostkę, posiekać natkę, żółty ser pokroić w kosteczkę.Pieczarki skropić sokiem z cytryny, podsmażyć na oliwie i potem dusić aż odparuje sok. Przestudzić, wymieszać z tartą bułką tartą, natką, jajkiem., żółtym serem. Dodać sól, pieprz do smaku. Farszem nadziać kieszeń, spiąć otwór drewnianymi wykałaczkami.Związać sznureczkiem formując zgrabną pieczeń. Mięso posmarować oliwą przełożyć do brytfanny. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C około 45 minut.Na 10 minut przed końcem pieczenia wyjąć i posmarować miodem wymieszanym z papryką i łyżeczką oliwy. Dopiec. Podawać z ziemniakami z wody, kiszonymi ogórkami lub zieloną sałatą.

Komentuj ten przepis


Najlepsze sznycle kupuję w Lidlu i robię je z serem i szynką(dewolaja) wprawdzie bardzo podobne do tych na zdjęciu.
2013-01-01 21:40 przez: Mariola000 ten przepis jest tak samo zje...any jak ten kto go wymyślił...beznadzieja.
2012-08-11 12:42 przez: Anonim żeby żona mi takie coś zrobiła a nie, tylko sałatki i sałatki!
2011-04-22 19:07 przez: janek Mnie najbardziej ten filet smakuje z wiejską pajdą chleba
2011-01-20 22:45 przez: sajmon



Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.