eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Łazanki

data dodania: 2010-11-05 18:02
autor: Pyniu
Średnia ocena potrawy:
  • 4.75 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
6 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • Makaron łazankowy - 0,25 kg,
  • Kapusta biała - 0,7 kg,
  • Kapusta kiszona - 0,3 kg,
  • Pieczarki - 0,2 kg,
  • Cebula - 2 szt,
  • Sos sojowy - 2 łyżki,
  • Olej - 4 łyżki,
  • Sól i pieprz - do smaku.

   Do garnka z grubym dnem wlewamy olej i rozgrzewamy go, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Na zeszkloną cebulkę wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki, podduszamy ok. 10 min. dodając sos sojowy. Następnie dodajemy poszatkowaną cieniutko kapustę białą i kiszoną. Dusimy do miękkości. Dodajemy ugotowany al dente makaron łazankowy i doprawiamy solą i pieprzem. Pychota naprawdę.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.