eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Kalafior zapiekany z serem wg Aleex

data dodania: 2011-08-03 10:19
autor: Aleex
źródło: kuchniaaleex.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1 duży kalafior, 3-4 łyżki tartej bułki
  • 50 g masła, 100 g tartego sera żółtego
  • sól, pieprz, słodka papryka

   1. Kalafiora podzielić na większe różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
2. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego.
3. Obsypać solą, pieprzem, tartą bułką i obłożyć wiórkami masła.
4. Posypać tartym serem i papryką.
5. Zapiekać w 200 stopniach C przez ok 15 minut. Jeśli chcemy, by ser był ciągnący, stosujemy ogrzewanie góra – dół bez termoobiegu. My woleliśmy zapieczoną, lekko chrupiącą skorupkę, więc zapiekłam kalafiora pod dużym grillem.
6. Podawać na ciepło lub zimno.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.