eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Grillowane polędwiczki w cebulowej łódce

data dodania: 2011-08-01 18:21
autor: przysmakieterno
źródło: przysmakieterno.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • Polędwica wieprzowa
  • Słoik moreli zalewie słodko kwaśnej
  • Słoik śliwek w zalewie słodko kwaśnej
  • Duża cebula, Olej
  • Przyprawy do smaku: sól, pieprz , papryka słodka

   polędwiczki pokroić na centymetrowe plastry, przygotować marynatę z oleju z przyprawami, polędwiczki wymieszać w marynacie i odstawić na czas przygotowania pozostałych składników.
Cebulę obrać, przekroić na pół, porozdzielać warstwy.Odcedzić morele i śliwki, zachowując syropy. Ułożyć łódki cebuli na blasze, na cebulę ułożyć kolejno plaster polędwiczki, na plaster odcedzoną śliwkę i morelę Położyć na tackę i położyć na grillu na wyższym poziomie (w piekarniku: Tak przygotowane polędwiczki wstawić do pieca w temp. 200 stopni na 20 min.) Pod koniec pieczenia lub w trakcie grillowania można skropić pozostałym syropem z moreli i śliwek

Podawać ze świeżym pieczywem, najlepiej z bagietką.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.