Spaghetti carbonara
data dodania: 2011-07-21 14:23autor: duszek
źródło: potrawyregionalne.blogspot.com

Składniki przepisu
- cebula
- boczek
- czosnek
- śmietana, parmezan
- makaron
- Sposób przygotowania dania
- Zobacz komentarze (0)
Cebulkę i chudy wędzony boczek pokroiłam i podsmażyłam na patelni.
Pod koniec smażenia dodałam dwa starte ząbki czosnku.
W miseczce rozmieszałam pół opakowania śmietany 18%,
dwa żółtka i starty parmezan.
Sos posoliłam,dodałam pieprz,rozmaryn i bazylię.
Makaron do spaghetti ugotowałam al dente.
Do podsmażonego boczku i cebuli dodałam sos
i wymieszałam go z ugotowanym makaronem.
Wyłożyłam na talerz,posypałam startym parmezanem i pietruszką.
Smacznego!