eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Spaghetti carbonara

data dodania: 2011-07-21 14:23
autor: duszek
źródło: potrawyregionalne.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • cebula
  • boczek
  • czosnek
  • śmietana, parmezan
  • makaron

   Cebulkę i chudy wędzony boczek pokroiłam i podsmażyłam na patelni.
Pod koniec smażenia dodałam dwa starte ząbki czosnku.
W miseczce rozmieszałam pół opakowania śmietany 18%,
dwa żółtka i starty parmezan.
Sos posoliłam,dodałam pieprz,rozmaryn i bazylię.
Makaron do spaghetti ugotowałam al dente.
Do podsmażonego boczku i cebuli dodałam sos
i wymieszałam go z ugotowanym makaronem.
Wyłożyłam na talerz,posypałam startym parmezanem i pietruszką.
Smacznego!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.