eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Szaszłyki z piersi indyka z ananasem i kaszą kus kus

data dodania: 2011-07-19 12:23
autor: duszek
źródło: potrawyregionalne.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • piersi z indyka
  • sól, pieprz
  • 4 ząbki czosnku
  • jogurt
  • ananas

   Piersi z indyka pokroiłam na kawałki,posoliłam,popieprzyłam,
dodałam około czterech startych ząbków czosnku i żółtą pastę curry.
Przyprawione piersi polałam jogurtem bałkańskim, wszystko wymieszałam i odstawiłam do lodówki na godzinę albo dłużej.
Ananasa (oczywiście świeżego) pokroiłam na kawałki i nakłułam go naprzemiennie z mięsem na patyczki do szaszłyków.
Smażyłam je na grillowej patelni aż mięso się usmaży.
Do nich przyrządziłam kaszę kus kus.
Ale żeby nie była za sucha i monotonna, urozmaiciłam ją w następujący sposób:
Pokroiłam obrane ze skórki pomidory,bakłażana
i podsmażyłam je na patelni.
Dodałam je do kaszy i wsypałam pokrojoną dymkę.
Wszystko wymieszałam, posoliłam, popieprzyłam i już.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.