eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Jagnięcina ze szparagami

data dodania: 2011-07-18 22:50
autor: BarbaraMalafouris
źródło: myolivetree-kuchniagrecka.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1kg jagnięciny, 1kg szparagów
  • 1 duża cebula, sok z 1 cytryny
  • 2-3 łyżki maki do zagęszczenia sosu (ilość wg. naszego gustu)
  • pęczek zielonej pietruszki, oliwa, sol, pieprz

   Myjemy mięso, osuszamy, obsmażamy ze wszystkich stron, zalewamy wywarem z jarzyn lub woda. W miedzy czasie dusimy cebule, dodajemy do garnka z jagnięcina, doprawiamy, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu.
Przygotowujemy szparagi, gotując je w osolonej wodzie, również na wolnym ogniu przez 15 minut, odcedzamy, odstawiamy.
Jak już mięso będzie odpowiednio miękkie "gasimy" sokiem z cytryny i dolewamy rozczyn maki z woda, pozostawiamy na ogniu do zagęszczenia sosu, dodajemy zielona pietruszkę, odstawiamy.
układamy na talerzu szparagi, obok kawałki jagnięciny i polewamy całość sosem. Kali oreksi !

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.