eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Papryka marynowana

data dodania: 2010-10-03 23:28
autor: janek
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • Papryka
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • pieprz ziarnisty
  • olej
  • ocet
  • cukier
  • woda
  • ziarno gorczycy

   Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych, pociąć i umieścić w słoikach. Do każdego słoika dodać ząbek czosnku, kilka(3-5) ziaren ziela angielskiego, kilka pieprzu, kilka gorczycy, liść laurowy orz łyżeczkę oleju.
Przygotowujemy zalewę: 1/2 l octu, 5 szklanek wody, 1 szklanka cukru,
sól do smaku. Należy ją zagotować i tak przygotowanym wrzątkiem zalewamy paprykę w słoikach. Szczelnie zakręcamy (gwint słoika powinien być suchy i czysty). Odwracamy słoiki do góry dnem.

Duże słoiki warto pasteryzować w gorącej wodzie przez 15-20 min.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.