eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Wegańskie sajgonki gotowane na parze

data dodania: 2011-07-15 21:15
autor: Foodpornveganstyle
źródło: foodpornveganstyle.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • paczka warzyw (mieszanka chińska)
  • opakowanie papiery ryżowego (10 arkuszy)
  • świeży imbir (2cm)
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sos sojowy (2łyżki)
  • olej sezamowy(1łyżeczka)
  • świeży sezam(2łyżki)
  • sól, pieprz

   Na rozgrzanej patelni na oliwie smażymy przez 5 minut czosnek i imbir (wyciśnięte przez wyciskarkę do czosnku), dodajemy warzywa (rozmrożone), olej sezamowy, sos sojowy, sezam,sól,pieprz. Smażymy przez 5 minut. Na talerz wylewamy odrobinę ciepłej wody, namaczamy kolejno arkusze papieru ryżowego, nakładamy farsz z warzyw i zawijamy. Sajgonki wkładamy do steamera na kilka minut, w celu podgrzania.Gotowe.
Smacznego :)

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.