eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Łosoś z grilla

data dodania: 2011-07-07 00:19
autor: edan_
źródło: edangotuje.blog.onet.pl
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • dzwonka łososia
  • oliwa z oliwek, sól
  • pieprz, sok cytrynowy
  • Sos:
  • jogurt naturalny, pęczek koperku
  • sól morska, ząbek czosnku

   Przed położeniem na grilla rybę natłuszczamy oliwą, posypujemy solą i pieprzem oraz pokrapiamy sokiem z cytryny. Ryba nie musi się marynować. Można od razu położyć łososia na rozgrzanego grilla. Zwykle jednak odczekuję z 10 minut. Pieczemy 4, góra 5 minut i delikatnie przewracamy na drugą stronę. Najwygodniej jest użyć łopatki. Pieczemy jeszcze 3 minuty. Zdejmujemy z grilla i podajemy z sosem jogurtowo-koperkowym.

Ponieważ lubię łososia tylko co "ściętego", piekę go maksymalnie po 3 minuty z każdej strony.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.