eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Sałatka z fasolki szparagowej

data dodania: 2011-07-01 13:11
autor: duszek
źródło: potrawyregionalne.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • fasolka szparagowa
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, cukier
  • majonez
  • jogurt naturalny

   Fasolkę najczęściej gotuje się na parze lub w dużej ilości wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru. Powinna być nieco twardsza – al dente.
Aby pozostała jędrna i nie straciła koloru, zaraz po ugotowaniu
można ją wrzucić lub przelać wodą z lodem.
Tak więc ugotowałam ją i pokroiłam na mniejsze części.
Dodałam sporo świeżego koperku i cztery starte ząbki czosnku.
Wymieszałam z majonezem z odrobiną jogurtu.
Dodałam sól i pieprz i szybciutko podałam na stół.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.