eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Łosoś w sosie koperkowym

data dodania: 2010-09-21 19:30
autor: Aleksandra
Średnia ocena potrawy:
  • 1 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 70 dag filetu z łososia
  • jajko
  • mąka kukurydziana
  • bułka tarta
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • przyprawa do ryb
  • szklanka śmietany
  • szklanka białego wina
  • sól, pieprz
  • koperek

   Filety dzielimy na 4 porcje, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy przyprawą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Porcje ryby obtaczamy w jajku rozkłóconym z 3 łyżkami wody i w panierce z mąki i bułki. Smażymy 3 minuty z każdej strony na oleju z dodatkiem masła. Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 30 minut w temp. 170 stopni C. Do tłuszczu ze smażenia wlewamy wino, mieszamy, zagotowujemy. Dodajemy śmietanę i gotujemy, mieszając, aż połowa sosu odparuje. Wsypujemy posiekany koperek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rybę układamy na półmisku, polewamy sosem, dekorujemy koperkiem.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.