eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Brukselka na boczku

data dodania: 2011-06-24 21:47
autor: KeJt_
źródło: przepisyzsercadomu.blox.pl
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 350G brukselki mrożonej firmy Hortex (ta jest wyjątkowo słodka)
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 bardzo cienkich plasterków wędzonego boczku

   1 Brukselkę wrzucamy na wrzątek ze szczyptą sody oczyszczonej (dzięki temu zachowa kolor) i gotujemy do miękkości około 12-15min.

2. Boczek kroimy w kwadraty i wrzucamy na rozgrzaną oliwę.

3. Smażymy aż się wytopi pod koniec dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. (czosnek można dodać nawet po zgaszeniu palnika gdy oliwa jest jeszcze gorąca)

4. Dodajemy soli i pieprzu i łączymy boczek z brukselką.

5. Podajemy z delikatnie doprawionym mięsem.

Smacznego!

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.