eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Truskawki zabajone czyli deser podaj dalej

data dodania: 2011-06-24 08:55
autor: wrotka_online
źródło: wrotkaonline.blox.pl
Średnia ocena potrawy:
  • 3.5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 3 żółtka
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 kg truskawek

   Truskawki myjemy obieramy z szypułek i przekrawamy na pół. Układamy w płaskiej żaroodpornej formie.

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 250*C (tylko górna grzałka).

Żółtka ucieramy z cukrem aż powstanie gładki, jasny krem. Następnie żółtka ubijamy na parze, aż krem zgęstnieje. Delikatnie polewamy nim truskawki i wstawiamy całość do piekarnika dosłownie na parę minut, do powstania brązowej skórki. Podajemy i jemy ciepły, a jeżeli smakowało to.....podaj dalej :)

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.