eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Kokardki z kurczakiem, fasolką i mascarpone

data dodania: 2011-06-22 14:22
autor: maglowacka
źródło: desperatehouse-wife.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • jedna (podwójna) pierś kury
  • paczka mrożonej fasolki szparagowej
  • paczka serka mascarpone (250g)
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • kilka gałązek świeżego rozmarynu
  • sól, pieprz
  • pół średniej cebulki
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka oliwy
  • łyżeczka naturalnego bulionu w proszku
  • paczka makaronu "kokardki"

   Cebulka i czosnek - posiekane - trafiają na patelnię, do zeszklenia. Wrzucam do nich rozmaryn i tymianek pocięty nożyczkami. Następnie pokrojoną w kostkę pierś kury i podsmażam, aż będzie lekko zrumieniona. Dodaję serek mascarpone, sól, pieprz, bulion w proszku i na sam koniec fasolkę szparagową. Chyba najdłuższy etap ze wszystkiego to gotowanie makaronu :) Gotowe!

Komentuj ten przepis


Rewelacja! Faktycznie robi się szybko, łatwo i jest naprawdę przepyszne i syte!!! :) Będę robić częściej ;) Pierwszy raz zrobiłam wersję z szynką, też super!
2011-08-02 20:56 przez: Anonim



Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.