eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Surówka z białej kapusty

data dodania: 2010-04-24 19:53
autor: deltron
Średnia ocena potrawy:
  • 2 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1/2 główki białej kapusty
  • 4 łyżki oliwy
  • kopiasta łyżka posiekanego koperku
  • sok z kiszonych, czerwonych buraków
  • cukier
  • sól
  • pieprz

   Kapustę cienko szatkujemy, oprószamy solą, mieszamy, lekko wyduszając, odstawiamy na 20 min. Gdy zmięknie, odsączamy na sicie. Oliwę łączymy z przyprawami, zalewamy kapustę, całość doprawiamy do smaku sokiem z buraków lub porzeczek. Podajemy 15 min po przygotowaniu, posypaną koperkiem.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.