eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Sola w panierce z pesto i suszonych pomidorów

data dodania: 2011-06-04 16:29
autor: yobada
źródło: yobada.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 4 filety z białej ryby (u mnie sola)
  • 2 łyżki czerwonego pesto
  • 3 drobno posiekane suszone pomidory
  • 85 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól, pieprz

   Pesto, suszone pomidory oraz bułkę tartą mieszamy (można to zrobić używając robota kuchennego, mi wystarczyły dłonie i widelec). Oczyszczone filety maczamy w rozbełtanym jajku, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w panierce i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy przez 10-12 minut, aż panierka na rybie się zezłoci.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.