eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Fishburger

data dodania: 2011-06-02 17:54
autor: moorela
źródło: tysiackalorii.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • bułka grahamka,
  • 1 białko jaja,
  • 1/2 pomidora,
  • 1 ogórek kiszony,
  • 1 mały filet z ryby białej (np tilapii),
  • 1/2 małej cebuli,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • liśc sałaty,
  • ostra papryka,
  • pieprz cayenne, oregano

   Najpierw rozmrażamy rybę. Kiedy będzie już rozmrożona ją miażdżymy widelcem. Dorzucamy posiekaną cebulę, czosnek, białko jaja, paprykę, oregano i 1 łyżkę bułki tartej. Następnie formujemy płaski kotlet, delikatnie obtaczamy go w pozostałej bułce tartej i smażymy na teflonie. Jogurt mieszamy z ketchupem i pieprzem cayenne. Bułkę przekrajamy na pół, kładziemy listek sałaty, kotleta rybnego, 2-3 plasterki ogórka, plasterek pomidora. Polewamy sosem i przykrywamy drugą częścią bułki.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.