eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Karkówka w piwie i miodzie

data dodania: 2011-06-01 10:29
autor: vanilla
źródło: greenplumsss.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • chuda karkówka
  • ulubione piwo, 3 łyżki miodu
  • czosnek, masło
  • pieprz, sól
  • mąka, młode ziemniaki, majonez

   Pokrojoną w plastry i lekko rozbitą karkówkę oprószyłam solą i pieprzem. W misce przygotowałam marynatę z piwa, miodu i czosnku. Wstawiłam do lodówki na godzinę. Następnie na rozgrzanej patelni podsmażyłam (dość mocno) mięso. Gdy zarumieniło się tak jak lubię, (wartość odwrotnie proporcjonalna do zdrowego, lekkiego posiłku) podlałam je pozostała marynatą i dusiłam do momentu gdy mięso było miękkie. Na koniec dodałam łyżkę masła i odrobinę mleka z mąką by zagęścić sos.
Mięso podałam z ziemniaczkami z piekarnika. Wystarczy je skropić oliwą, dodać sól i słodką paprykę. Zawsze przygotowuję je 'na oko', bo pieką się w różnym tempie, w zależności od gatunku. Najlepiej smakują z majonezem.... mmmm.... pycha :) Smacznego. Pa.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.