eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Najlepsza na świecie młoda kapusta zasmażana według mojej Mamy

data dodania: 2011-05-24 22:16
autor: Grace
źródło: gracewkuchni.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 1 główka młodej kapusty, 1 duże kwaśne jabłko
  • 2 średnie cebule, pęczek koperku
  • kawałeczek słoniny, ocet spirytusowy
  • sól, pieprz, cukier, 2 łyżki mąki

   Kapustę obrać z odstających liści, poszatkować, wrzucić do garnka, zalać wodą (ok. 2 szklanki) i dusić na wolnym ogniu przez minimum godzinę, aż zmięknie. Dodać pokrojonedrobno jabłko i cebulę, dalej dusić. Doprawić do smaku octem, solą, pieprzem i cukrem. Smak kapusty powinien być delikatnie kwaskowaty, ale jednocześnie słodki - według uznania. Z mąki i pokrojonej drobno słoniny przygotować zasmażkę i dodać o kapusty. Dusić jeszcze chwilę, aż składniki dokładnie się połączą, będą miękkie i zrobi się, ,papka". Na 10 minut przed końcem dodać pokrojony koperek.

Komentuj ten przepis


młodą kapustę dusi się dosłownie kilka minut a nie godzinę i dłużej.
2011-06-02 21:23 przez: Anonim



Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.