eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Gulasz hiszpański

data dodania: 2011-05-23 08:29
autor: yobada
źródło: yobada.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • 2 czerwone papryki, 2 cebule
  • 2 puszki czerwonych krojonych pomidorów
  • 2 łyżki oleju, 1 puszka ananasa
  • 800 g mięsa wieprzowego (u mnie karkówka, może być też np. schab)
  • 4 ząbki czosnku, 1 łyżka curry
  • kawałek posiekanego imbiru, sól, pieprz

   Cebulę i czosnek obieramy i siekamy w drobną kostkę. Smażymy na oleju na złoty kolor. Mięso kroimy w kostkę i i dodajemy do podsmażonej cebuli i smażymy przez chwilę. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę oraz pomidory z puszki. Dusimy pod przykryciem przez około 50 minut, często mieszając. W połowie duszenia dodajemy pokrojonego w drobną kostkę ananasa (włącznie z zalewą). Doprawiamy solą i pieprzem, imbirem i curry. Dusimy jeszcze przez około 5 minut. Gotowe!
Danie podałam z hiszpańskimi patatas bravas (przepis na nie umieszczę jutro)..

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.