eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Warzywne Quiche

data dodania: 2011-05-18 18:11
autor: Maddy
źródło: mniammniamvege.blogspot.com
Średnia ocena potrawy:
  • 5 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • Przepis na ciasto:
  • 2/3 szklanki mąki pszennej razowej, 1/3 szklanki mąki pszennej białej
  • 1/4 łyżeczki soli, 1/4 szklanki oliwy, 1/4 szklanki lodowatej wody
  • Nadzienie:
  • 1 mała cukinia, 1/2 czerwonej cebulki
  • 1 mały strąk czerwonej papryki, 1/2 szklanki zielonego groszku
  • 200 g tofu, 125 mleka sojowego naturalnego bez cukru
  • 2 łyżki soku z cytryny, 2 czubate łyżki mąki z ciecierzycy
  • 1 czubata łyżka mąki ryżowej, 3 łyżki posiekanego szczypiorku

   Przepis na ciasto:

Z podanych składników zagnieć ciasto. Rozwałkować i wyłożyć nim foremkę od tarty.

Cukinie pokroić w krążki, paprykę w paski a cebulę z kosteczkę. Pokrojone warzywa wymieszać z groszkiem. Pozostałe składniki zmiksować razem w blenderze, tak aby powstał nam sos.
Ciasto wypełniamy warzywami, zalewamy sosem i pieczemy przez ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do ok.190 st. C.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.