eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów

Porada kulinarna - Oliwa - rodzaje

Olio extra vergine di oliva - oliwa z pierwszego tłoczenia. Jest oliwą najwyższej jakości - najsmaczniejszą, najzdrowszą i najdroższą. Polecana do spożywania na surowo.

Olio vergine di oliva - prawie jak oliwa z pierwszego tłoczenia ale z mniejszymi rygorami odnośnie smaku, aromatu i barwy.

Olio di oliva - tłoczona na gorąco z wytłoków z tłoczeniu na zimno. Do smażenia, pieczenia.

Olio di sansa e oliva - oliwa z kolejnego tłoczenia na gorąco - mało wartościowa zdrowotnie i odżywczo. Do smażenia.

Zobacz pozostałe porady


Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.