eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów

Porada kulinarna - Makarony - rodzaje

Spaghetti - długie cienkie nitki, najczęściej spotykane. Spaghettini to cieńsza odmiana tradycyjnego makaronu.

Bucatini - grubsza odmiana spaghetti z otworkiem wewnątrz

Tagliatelle - dość szerokie wstążki zwykle zwinięte w gniazda

Pappardelle - grube i długie paski makaronu

Gemelli - bliźniaczo zwinięte części ciasta w kształt świderków

Fusilli - klasyczne świderki

Lasagne - prostokątne płaty ciasta do sporządzania klasycznej potrawy

Penne - ścięte kątowo rurki makaronowe (penne lisce - z gładką powierzchnią, penne rigate - powierzchnia z rowkami)

Cannelloni - duże formy rurek, idealne do nadziewania

Ditaloni - drobno pocięte formy rurek

Lumaconi, Conchiglie - formy muszli, do nadziewania

Farfalle - kokardki, motylki

Orzo - wyglądem zbliżony do napęczniałego ryżu

Tortellini - najpopularniejszy z nadziewanych makaronów, z wyglądu zbliżony do tradycyjnych uszek

Zobacz pozostałe porady


Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.