eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów

Porada kulinarna - Ryby

1. Aby ryba w czasie skrobania nie wyślizgiwała się z rąk, dobrze jest przedtem posypać ją solą.
2. Aby zapobiec zniekształcaniu się porcji w czasie gotowania, należy przedtem poprzecznie ponacinać skórę ryby.
3. Wywar z ryb będzie klarowny, gdy gotuję się go bez przykrycia.
4. Ryba częściowo straci swój specyficzny zapach , jeśli przed przyrządzeniem zostanie skropiona sokiem z cytryny.
5. Ryby należy smażyć na mocno rozgrzanej patelni.
6. Aby ryba ładnie się przyrumieniła, przed smażeniem trzeba ją starannie osuszyć ściereczką.
7. Zapach smażącej się ryby będzie mniej intensywny, gdy do skwierczącego na patelni tłuszczu doda się kilka kropli soku z cytryny.
8. Ryba nie przywrze do patelni, jeżeli do oleju, na którym się ją smaży, doda się trochę soli.
9. Ryby będą miały delikatniejszy smak, jeżeli przed panierowaniem zamoczy się je na chwilę w zimnym, świeżym mleku.
10. Ręce należy umyć w słonej wodzie, by usunąć z nich zapach ryb.
11. Aby naczynia i sztućce używane do ryb były czyste, błyszczące i pachniały świeżością, należy na kilka minut włożyć je do osolonej wody, następnie spłukać pod bieżącą wodą.

rybywkuchni.blogspot.com

Zobacz pozostałe porady


Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.